صاحبان کسب و کارهایی که میخواهند در فضای وب فعالیت خود را آغاز کنند هیجان بسیاری در ابتدا مسیر تا زمان طراحی سایت دارند و تا زمانی که سایت خود را تحویل نگیرند این تب هیجان انگیز ادامه دارد اما.....

اما با تحویل سایت و شروع فعالیت واقعی، آن هیجان اولیه کم‌کم فروکش می‌کند و رو به سمت نا امیدی و مرگ میرود در صورتی که پس از تحویل سایت به کارفرما، وبسایت تازه تاسیس در ابتدای آغاز مسیر دشوار و پر پیچ و خم بازاریابی آنلاین قرار دارد و نیاز به تلاش مناسب جهت تثبیت خود در فضای آنلاین می‌باشد. (ما در این مقاله به دلایل شکست وبسایت ها پرداخته ایم)

سایت‌ها مانند هر موضوع دیگری نیاز به مدیریت و نگهداری دارند. با ذکر این نکته که نگهداری سایت یک دانش فنی و تخصصی بوده و نیاز به تبحر بالایی برای اجرا آن دارد. ما در اینجا میخواهیم شما را با موضاعات مختلف آن در راستای موفقیت یک سایت آشنا نماییم.

وظیفه ادمین یک سایت، کارایی بهینه و مناسب یک سایت است. علاوه بر این وظیفه مهم، ادمین سازماندهی کسب و کار در فضای آنلاین را بر عهده خواهد داشت.

خیلی از صاحبین کسب و کار بعد از فروکش کردن هیجان اولیه دیگر علاقه ای به بروزکردن سایت خود ندارند و آن را رها می کنند.

عواقب بروز نبودن وبسایت:

نگهداری و بروز بودن یک وبسایت تاثیر مستقیمی در میزان فروش یک کسب و کار دارد در صورتی که خیلی از افراد و کسب و کار ها از آن غافل می باشند. وقتی یک مخاطب وارد وبسایت شما می شود ویژگی‌ها امکانات، محتوا و... باعث جذب کاربر شده و احتمال اینکه او را به یک خریدار بالفعل تبدیل کند بسیار افزایش می یابد.

حالا اگر برای مدت زمان طولانی سایت نگهداری، تعمیر و بروزرسانی اصولی نشده باشد احتمال اینکه سایت شما در صفحات نخست گوگل قرار بگیرد بسیار کم می باشد و با فروش بسیار پایین و مشکلات عدیده مواجه خواهید شد. و نهایتا منجر به شکست سایت در رقابت با سایرین خواهد بود.

رویکرد کلی مدیریت و نگهداری سایت ها چگونه است؟

به طور کلی سه رویکرد در مدیریت و نگهداری از سایت‌ها مبنا می باشد. که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند.

  • بسیاری از کسب و کار های خرد و کوچک در هنگام شروع فعالیت در فضای وب وظیفه نگهداری و مدیریت سایت را خود برعهده میگیرند و بعد از اینکه سایت در مسیر توسعه و رشد قرار گرفت به استخدام نیرو متخصص می پردازند. مزایا این رویکرد صرفه جویی در منابع مالی کسب و کار بشمار می رود اما معایب آن نیز صرف زمان زیاد به دلیل عدم تجربه و تخصص، انجام اشتباهات مهلک و حتی دلسردی به دلیل بازده پایین در ابتدا می‌باشد. و بسیاری از کسب و کار ها در این مرحله حذف خواهند شد.
  • اما یک رویکرد دیگر نیز بعد از طراحی سایت استخدام نیروی متخصص می باشد در این رویکرد مزایایی که شامل کسب و کار میگردد رشد سریعتر و اصولی تر بوده و معایب آن متحمل شدن هزینه بالای منابع انسانی متخصص می باشد.
  • اما رویکرد جدیدی که در حال همه گیر شدن می‌باشد و راه حلی بینابینی به کسب و کار ارائه می کنند. برونسپاری مدیریت و نگهداری سایت به شرکت های فعال در این زمینه مثل یارینو می باشد. این شرکت ها با هزینه مناسب (بسیار کمتر از استخدام نیرو) رشد مناسبی را برای کارفرما (سایت) به ارمغان می آورد. این شرکت‌ها نیروهای متخصص این حوزه را به استخدام خود در می‌آورند و مانند یک خط تولید بسیار بهینه و حرفه‌ای سایت شما را در کنار سایر سایت‌ها نگهداری میکنند. مزایای آن رشد مناسب و هزینه پایین می باشد، شما می توانید از اینجا خدمات قابل ارائه در هر بسته انتخابی با هزینه آن را مشاهده کنید. یارینو در کمترین حالت بیش از 40 خدمت را با هزینه ای کمتر از یک چهارم حقوق تعیینی اداره کار به سایت ارائه می‌کند. (مقایسه برون سپاری ادمین سایت در یارینو)

بعد از اینکه رویکرد و سیاست کلی سایت در نگهداری مشخص شد به سوال مهم زیر میرسیم.

چطور در ماراتن رقابت با سایت‌ها پیروز شویم؟

وقتی سایتی به دنیا آمد چه کنیم تا در رقابت حذف نشویم و تجربه درآمد مناسب را از وبسایت تجربه کنیم. 

ما بعد از سالها تجربه در این زمینه به یک نتیجه رسیده ایم که راه حل مناسب برای رقابت کردن در فضای مجازی ایجاد یک فرآیند تولیدی مثل کارخانه تولید‌ی می باشد. و در کنار این موضوع داشتن صبر و دید سرمایه ای به سایت است که میتواند شما را در رقابت حفظ نماید.

فرقی نمیکند شما بنیانگذار کسب و کار باشید و تمام موارد اجرایی مربوط به سایت را خودتان انجام دهید، متخصص این حوزه باشید و به تنهایی و یا با یک تیم کار کنید و یا مثل ما خدمات مربوطه را به کارفرما ها ارائه دهید. باید کارخانه تولیدی خود را که در هر بخش و قسمتی از ماجرا درحال ساخت است شکل دهید و در انتها با اتصال هر بخش محصول نهایی را بسازید.

به کارخانه تولیدی مدیریت و نگهداری سایت خوش آمدید.

قدم اول: مواد خام اولیه (تدوین استراتژی وبسایت).

در قدم اول می بایست نقشه راه رسیدن به اهداف را مشخص کنیم و بدون تدوین این نقشه راه عملا ورود به این مسیر به غیر از هدررفت منابع عایدی دیگری ندارد. مثلا خودرو داریم رانندگی بلد هستیم ولی وقتی مقصد مشخص نباشد اصلا رانندگی در مسیر معنی غیر از پرسه بی هدف ندارد. در ابتدا باید تمام سیاست های اصلی، نحوه تبدیل مشتری، بیزینس مدل، بیزینس پلن، بودجه های بازاریابی و..... مشخص شود.

قدم دوم : ساخت ساختمان اصلی کارخانه (طراحی سایت)

بعد از تدوین سیاست ها حالا میدانیم برای رسیدن به مقصد نیازمند چه نوع وسیله‌ای هستیم حال اگر سرعت در رسیدن زمینی به مقصد طلب میکنیم خودرو سواری و اتوبان از اجزا آن خواهند بود و اگر قرار است پرواز کنیم آسمان و هواپیما می بایست مد نظر باشند و این ها را نمی توان در جایگاه غیر از جایگاه خود بکار برد. بنابراین با استراتژی تعیین می کنیم چه نوع سایتی مناسب ما می باشد و آن را میسازیم. ( فروشگاهی، شرکتیف آموزشی و... ).

قدم سوم : ماشین آلات تولیدی (فروشگاه سایت)

بدون ماشین آلات خط تولید محصولی برای فروش ایجاد نخواهد شد. سایت ما بدون فعالیت فروشگاهی محصولی برای فروش نخواهد داشت البته که ماهیت فروش خدمات، آموزش، حق العمل کاری و فروشگاهی کاملا با هم متفاوت هستند و ما آن را در نظر می گیریم.

قدم چهارم: چرخ دنده های ماشین آلات کارخانه (محتوا)

بدون محتوا سایت ما فروش را تجربه نمی کند. بدون محتوا خودرو ما جایی برای نشستن مسافر ندارد. محتوا می بایست بروز، کارا، آگاهی و آموزش دهنده و جذاب باشد.

قدم پنجم: واحد بازاریابی کارخانه (سئو).

بعد از تدوین استراتژی، طراحی سایت ، ایجاد محصول و محتوا مناسب حالا میتوان تقریبا فرآیند فروش را آغاز نمود اما این فرآیند نیاز به بازاریابی مناسب دارد شما نمیتوانید خودرو را در دریا بفروش برسانید و حتی هر خودرویی را نمیتوانید در هر بازاری بفروش برسانید (فروش پراید در آمریکا به جوک می ماند) در بازاریابی آنلاین سئو فقط یکی از اجزا آن را تشکیل می دهد اما یک جز بسیار بسیار مهم.

قدم ششم : بسته‌بندی (گرافیک).

شما بدون یک بسته بندی شیک احتمالا نمیتوانید محصولتان را به قیمت مناسبی به فروش برسانید شما بهترین زعفران دنیا را وقتی فله‌ای میفروشید به قیمت مناسب نمیتوانید بفروشید اما وقتی آن را بسته‌بندی می کنید دیگر فله ای با قیمت پایین نمی فروشید.

گرافیک در سایت شما مثل بسته‌بندی شکیل محصول عمل میکند هرچه طراحی بهتر داشته باشد قابل اعتمادتر و با قیمت بهتر میفروشید.

قدم هفتم: تبلیغات

وقتی محصول شما کالای رقابتی می باشد زمانی فروش بهتری نسیب شما میشود که خود را بهتر به مخاطب عرضه کنید. چیتوز با میمون سوار بر موتور خود بازار پفک را قبضه کرد. برای سایت نیز شما می بایست انواع کمپین‌های تبلیغی را در انواع کانال های مناسب ارائه نمایید. کانال هایی مثل گوگل اد، آپارات، یکتانت و تبلیغات کلیکی، رپورتاژها و بنر های تبلیغاتی و.....

قدم هشتم : فروش محصول.

حالا کارخانه شما تمام مراحل را از ابتدا تا به الان برای فروش صحیح به درستی طی نموده و اینجا و در این نقطه کانال فروش شما پس از طی مسیر صحیح به مقصد میرسد.

حالا ما خودرو را انتخاب کردیم، آن را خریدیم، با محتوا بلیط آن را برای خرید مسافر طراحی کردیم، درگاه فروش آن را در ترمینال ایجاد کردیم، دیزاین خودرو را مناسب سفر ایجاد کردیم، داد زن ها هم مقصد را در ترمینال داد زدند و فروش بلیط شکل گرفت.

آیا تمام شده ؟ خیر 

قدم آخر: پشتیبانی و خدمات پس از فروش.

حال اگر مسافرین را به مقصد رساندیم و اگر مسافری چمدان خود را فراموش نمود ما وظیفه داریم فرآیند مناسبی جهت رفع مشکل ایجاد کنیم. سایت ما هم می بایست پشتیبانی و خدمات پس از فروش مناسب بعد از فروش را به مشتری ارائه نماید.

سوالات متداول؟

چرا مدیریت سایت خود را به یارینو بسپاریم؟ شما میتوانید از اینجا دلایل ما را بخوانید.

آیا فرآیند در اینجا به اتمام میرسد؟ خیر این کارخانه همیشه باید در مسیر بهبود فرآیند و تعمیرات باشد.

آیا تقدم و تاخر در قدم ها داریم؟ خیر بسته به شرایط هر وبسایت قدم ها با هم جابجا میشوند اما میتوان گفت تقریبا قدمی امکان حذف ندارد

آیا همه موارد را یکنفر انجام میدهد؟ هم جواب بله بوده و هم خیر یکنفر نمیتوانند در تمام حوزه های عنوان شده تخصص داشته باشد اما در شروع میتوانند نقش های کوچک هرکدام را بازی کند شما در یارینو می توانید تمام متخصص هر بخش را با هزینه ای به مراتب پایین تر از استخدام نیرو در اختیار سایت خود قرار دهید

سوالات ادامه دارد......